preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Brda" Split

Čitateljsko Valentinovo

"Spoj na slijepo s knjigom"

Dragi učenici!

Dan zaljubljenih je, a u našoj školskoj knjižnici možete imati ‘pravi pravcati’ ljubavni sastanak, i to - s knjigom! Odabrane knjige bit će zapakirane u neprozirne omote tako da ćete zapravo na slijepo posuditi  jedan od ‘ljubavnih paketića’.

Ovom inicijativom ‘Spoj na slijepo s knjigom’ umanjimo predrasude prema knjigama, bilo da je riječ o debljini knjige, izgledu korica, omotu i sl. Najvažniji dio knjige je njezin sadržaj. Neka knjiga iznenadi vas!

Sretno čitateljsko Valentinovo!


 

Dan hrvatskih knjižnica obilježava se 11. studenoga kao jedan od središnjih programa Mjeseca hrvatske knjige koji se ove godine održava pod motom: Misli na sebe – čitaj!
Na to se nadovezuje i ovogodišnji moto Dana hrvatskih knjižnica: Misli na sebe – dođi u knjižnicu!

Dobitnica priznanja „Knjižnica godine“ za 2022. godinu je Gradska knjižnica Marka Marulića iz Splita.

 


Književni susret sa Jelenom Pervan

Nakon dugo vremena u školskoj knjižnici organiziran je književni susret - posjetila nas je Jelena Pervan. Jelena je autorica brojnih priča za djecu: Pjegava Iva, Brbljava Iva, Hrkalo, Doktor Crveni Nos, Hrkalo i Kamilica, Hrkalo i Drijemalo, Čarapica Pričalica, Mrljek i Prljek mućkaju bljakavi napitak...U pričaonici su uživali učenici prvog,drugog i trećeg razreda produženog boravka.

 

 


 

U Mjesecu hrvatske knjige naši učenici su u razdoblju od 12.9.2022. do 25.10.2022. rješavali kviz. Svi učenici koji su točno riješili kviz ušli su u konkurenciju za nagradu. Iz naše škole najviše sreće imala je Ana Veić, učenica 8.c razreda, koja je finalistica naše škole i u konkurenciji je za vrijednu nagradu. Javno izvlačenje nagrade bit će 15.11.2022. u 12h.

 

 

Generacija K-njige: Olja Savičević Ivančević, ambasadorica Mjeseca hrvatske knjige 2022.

   

https://www.mhk.hr/

KVIZ   https://www.mhk.hr/kviz/

 

 


 

VESELI  PRVAŠIĆI

   Svaki odlazak u školsku knjižnicu 1.b razred očekuje s nestrpljenjem, jer nas uvijek srdačno dočeka naša knjižničarka Antonija Medak. Tako je bilo i tog petka kada smo se trebali pobliže upoznati s tematikom časopisa. Naša knjižničarka je strpljivo objasnila pojam časopisa, vrste časopise te razliku časopisa od drugih novina.

   Nakon teorijskog dijela, dala je djeci upute za izradu vlastitog časopisa. Vrijedni prvašići ozbiljno su shvatili zadatak te izradili svoj prvi razredni časopis pod nazivom „Veseli prvašići”. Svaki učenik obogatio  je svojom temom po jednu stranicu časopisa: moda, škola, heroji, prodaja, mozgalice, svemir, životinje, sport...

    Listajući prvo izdanje ovog časopisa, prvašići su pravili plan nastanka novog izdanja „Veseli drugašići”...

1.B  razred