preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Brda" Split

 

Dragi učenici,

učenje engleskog može biti zabavno.  Uživajte u igrama koje vam je pripremila vaša učiteljica Danijela Radić. Otvorite poveznicu te odaberite razred. 

https://danijelatefl.wordpress.com.  

English is fun! Enjoy!

Danijela Radić,prof., učitelj savjetnik

šk.god.2020./2021.; 2021./2022.

 

laptop reading

 


Večer stranih jezika, 8. svibnja 2024.
Go to this Sway

 


vijesti

Županijsko natjecanje iz engleskoga jezika 2023. /2024. Vijest ima dokument u privitku

Autor: Danijela Radić, 21. 2. 2024. 13:43

 [više]

 Obilježavanje Europskog dana jezika 26.9.2023.

 

Europski dan jezika obilježava se 26. rujna, još od 2001. godine na inicijativu Vijeća Europe te u suradnji s Europskom komisijom.

Naša škola pridružila se proslavi bogate jezične i kulturne raznolikosti Europe te međukulturalnog razumijevanja s ciljem promicanja višejezičnosti.

Tom prigodom učiteljice stranih jezika, Ines Zlatar, Danijela Radić, Zrinka Banić, Ana Šuško i Jelena Perković, upriličile su izložbu učeničkih radova u auli OŠ Brda te organizirale prvi Brda PUBlic kviz.

Učenici razredne nastave istražili su kako se na stranim jezicima glasaju životinje i naučili su pozdrave na raznim jezicima. Ako vas zanima kako izjaviti ljubav na nekom od europskih jezika, možete saznati posjetom izložbi.

Vrhunac proslave Europskog dana jezika bio je Brda PUBlic kviz koji je održan 26. rujna s početkom u 18:30.

Sudjelovalo je ukupno 15 ekipa tj. 60 učenika 5. - 8. razreda. Pridružile su im se također dvije ekipe djelatnika škole.

U pravom natjecateljskom duhu sudionici su pokazali zavidno poznavanje raznolikih tema kao što su europski jezici, glazba, zastave, sport, povijest i geografija.

U pauzi između 1. i 2. dijela kviza zabavila nas je učenica Emili Mikulić (5. A) koja je otpjevala pjesmu „Liebe ist...“ (Namika & Zaz) na njemačkom i francuskom jeziku.

Aulom naše škole orile su se pjesme i uzvici radosti zbog postignutih bodova, a najbolje ekipe osvojile su prigodne darove. 

 

KONAČNI REZULTATI BRDA PUBlic KVIZA:

EUROPSKI DAN JEZIKA  (26. RUJNA 2023. )

IME EKIPE

 (RAZRED) I PLASMAN

BODOVI /90

ČLANOVI

(UČENICI)

1. BOTARE (7. A)

72

Toni Šetka, Benedikt Prgomet,

Stipe Milanović Trapo, Ante Božić

2.  PAŠKA ČIPKA (8. B)

71

Lara Dunkić, Marita Grubišić,

Sanja Granić, Jure Miletić

3. DŽIGERICA (8.C)

67

David Beroš, Toni Lušina,

Vito Čizmić, Bono Muslim

Kako je izgleda proslava, pogledajte u fotogaleriji. 

Objavila: Danijela Radić, prof., učitelj savjetnik

           

      

 

Dodatak

(objavila Zrinka Banić, prof. mentor)

Provjerite svoje znanje i saznajte našto novo.

Na poveznici u nastavku nađite prvi i drugi dio našeg kviza.

Zabavite se rješavajući prvi BRDA PUBlic kviz.


Večer stranih jezika, 9. svibnja 2023.

Godinu 2023. EU proglasila je Europskom godinom vještina. Stoga smo 9. svibnja, Dan Europe, dan europskog mira i jedinstva, u OŠ Brda, posvetili upravo vještinama i to komunikacijskim.

Učenici i učiteljice engleskog, francuskog i njemačkog jezika pripremili su raznolike točke u kojima su učenici pokazali svoje znanje stranih jezika. Pjevalo se na 3 jezika, pripovijedalo koristeći "kamishibai" , japanski način pričanja priča. Učenici su predstavljali simbole Belgije u igrokazu na francuskom jeziku.

Osim ljubavi prema jezicima, naši učenici njeguju i ljubav prema glazbi. Plesali su uz pjesme francuskih i belgijskih pjevačica. Naša instrumentalna grupa izvela je "Odu radosti" na početku Večeri.

Pripremili smo i izložbu učeničkih radova povodom obilježavanja 80 godina od prvog izdanja "Malog Princa". Učenici su oslikali i napisali najljepše citate na nekoliko europskih jezika. Čitali smo ih na nastavi, a neke i na priredbi.

Finalisti razrednih natjecanja 8.r. natjecali su se na školskom Spelling Bee prvenstvu. Europska višejezičnost na djelu.

Više o tome pogledajte klikom na Sway prezentaciju.

Objavila: Danijela Radić, prof., uč. savjetnik

 

Idi na taj Sway

Državni stručni skup učitelja i nastavnika stranih jezika- Europski dan jezika

Povodom obilježavanja Europskog dana jezika 26. rujna 2022. godine, Agencija za odgoj i obrazovanje organizirala je Državni stručni skup učitelja i nastavnika stranih jezika. U sklopu DSS, održana je Smotra primjera dobre prakse inovativnih metoda poučavanja od 27. - 30. rujna 2022. 

Učiteljice Zrinka Banić, prof. mentor i Danijela Radić, prof. savjetnik predstavile su primjere dobre prakse inovativnih metoda poučavanja u OŠ Brda, 28. rujna 2022. 

Više o tome pogledajte klikom na Sway prezentaciju. 

Idi na taj Sway

 Objavila: Danijela Radić, prof. savjetnik 

 
 
 

Spelling Bee natjecanje, 5. svibnja 2022.

Školsko natjecanje u sricanju engleskih riječi Spelling Bee, održano je dana 5. svibnja 2022. tijekom Večeri stranih jezika.

Spelling Bee ili Pčelica sricanja, testira sposobnost učenika u sricanju riječi engleskog jezika. Ove školske godine učiteljice Ines Zlatar, prof. i Danijela Radić, prof. savjetnik organizirale su razredna natjecanja u sricanju.

Najuspješniji učenici osmih razreda pokazali su svoju vještinu na školskom natjecanju. To su: Nora Asanović i Leon Gabriel Pastuović iz 8.A, Vito Filipović i Larian Ive iz 8.B razreda te Ivano Denić i Branko Tešija iz 8.C razreda.

Prvo mjesto osvojio je učenik 8.C razreda, Ivano Denić.

Ravnateljica, Katarina Zelić, dipl. uč. mu je uručila nagradu, novelu The Little Prince, pohvalnicu te plišanu pčelicu za marljiv rad.

Drugo mjesto osvojio je učenik 8.A razreda, Leon Gabriel Pastuović, a treće mjesto pripalo je učeniku 8.C razreda, Larianu Iveu. Ravnateljica im je uručila pohvalnice te prigodne darove.

Čestitamo svim finalistima te im želimo daljnji uspjeh u radu!

Autor: Danijela Radić, prof. savjetnik


Večer stranih jezika, 5. svibnja 2022.

Dana 5. svibnja 2022. u našoj školi održana je Večer stranih jezika. 

Klikom na Sway, pogledajte priredbu koju su za vas pripremili učenici i učiteljice stranih jezika. 

Autor: Danijela Radić, prof. savjetnik

Idi na taj Sway

Istraživački projekt " Upoznaj vrt" (CIMAJ 2021./2022.)

Ptice su inspirativne životinje koje simboliziraju slobodu i duhovni rast. 

"Budi kao ptica koja se spušta na krhku granu za koju osjeća da se savija ispod nje. Ipak, ona svejedno pjeva, znajući da ima krila." 

 Victor Hugo

Učenici Osnovne škole Brda iz Splita, pod vodstvom predmetne učiteljice engleskog jezika Ines Zlatar, prof., sudjeluju u istraživačkom projektu "Upoznaj vrt".

Učiteljica Ines Zlatar, autorica fotografija, dočarala nam je svu ljepotu ovih predivnih bića, a učenica Chiara Čizmić je pronašla zanimljivosti o crvendaću i prevela tekst na engleski jezik. 

Pogledate video te i vi upoznajte ovu divnu ptičicu te saznajte više o njoj. 

Klikom na poveznicu otvorite video: https://bit.ly/crvendac

Prezentaciju izradila: Zrinka Banić, prof. mentor
Glazba: pixabay

 


Županijsko natjecanje iz engleskoga jezika, 17.ožujka 2022.

    Dana 17. ožujka, u OŠ Sućidar održano je Županijsko natjecanje iz engleskog jezika na kojem su        sudjelovala 92 učenika.

  Našu školu je predstavljala Gita Martić, učenica 8. A razreda, pod vodstvom učiteljice Danijele         Radić, prof. savjetnik.

  Čestitamo na uspjehu! 


Školsko natjecanje iz engleskoga jezika 2021. / 2022.

Učenici osmih razreda sudjelovali su na Školskom natjecanju iz engleskog jezika, 25. siječnja 2022. god.

Učenica Gita Martić (8.A) pozvana je na Županijsko natjecanje iz engleskog jezika, koje će se održati 17.ožujka 2022. u OŠ Sućidar. Učenicu je za natjecanje pripremala mentorica Danijela Radić, prof. savjetnik.                                                           

Čestitamo na uspjehu! 

Priloženi dokumenti:
Engleski jezik O 2021-2022 SDZ.xlsx


Virtualna izložba učeničkih radova 2021./2022.

Radovi vrijednih učenika OŠ Brda, pod vodstvom Danijele Radić, prof.,učitelj savjetnik, odabrani su te objavljeni na virtualnoj izložbi u organizaciji nakladničke kuće Alfa d.d. & Express Publishing, 2. veljače 2022.

Pozivam Vas na ovu predivnu izložbu radova učenika iz cijele Hrvatske. 

https://view.genial.ly/61eed42ed41b3e00122fa79d